Blog Single

Toptaken website gemeente Woudenberg

Odracht

Projectleiding implementatie Typo3 CMS, met als eindresultaat een toptaken website op basis van maatwerk vormgeving.

De gemeente Woudenberg heeft daarbij mijn uitgangspunten die ik heb opgesteld naar aanleiding van mijn project bij de gemeente Vianen gebruikt. Op advies heeft de gemeente Woudenberg een eigen vormgeving laten opstellen, op basis van de wensen die ze zelf hadden. Hierdoor heeft de website ook een ‘eigen’ uitstraling gekregen, persoonlijk geloof ik daar meer in dan het gebruik van een standaard template van een leverancier.

Opdrachtgever

Gemeente Woudenberg

Website opdrachtgever

www.woudenberg.nl

Project afgerond op

Donderdag 26 februari 2015

Korte beschrijving

Na de advisering voor de aanbesteding van een nieuw CMS, heeft de gemeente Woudenberg mij gevraagd om als projectleider op te treden bij het opzetten van een toptaken website. Een vormgevingsbureau heeft het ontwerp gemaakt op basis van de input van de gemeente (waarbij ik advies heb gegeven), als CMS is gekozen voor het open source systeem Typo3.

Het beoogde resultaat is een echte toptaken website, waarbij de toptaken zelf zijn aan te passen en de gemeente Woudenberg kan inspelen op de behoefte van de bezoeker van de website. De nieuwe website wordt ‘uitgekleed’ en slechts 150 onderwerpen komen terug op de website. Dit alles is gebaseerd op een extern onderzoek en op de statistieken van de huidige website.

Na een maand uitloop is de website op donderdag 26 februari gelanceerd. De eerste reacties waren bijzonder positief en ten opzichte van de vorige website een sterke verbetering.

februari 02, 2015