Blog Single

Teleurgesteld

Helaas is mijn project bij de gemeente Roermond op een teleurstelling uitgedraaid, althans zo voelt het voor mij. Als pilot gemeente wilde de gemeente Roermond de nieuwste versie van de eSuite van Dimpact in 2016 in gebruik gaan nemen. Helaas is dat er niet van gekomen, de software is niet af en het laat waarschijnlijk nog wel een paar maanden op zich wachten. Voor mij reden om mijn contract niet te verlengen, mijn gevoel geeft aan dat ik moet stoppen in Roermond en dat gevoel volg ik nu op.

Waarom het uiteindelijk op deze teleurstelling is uitgedraaid? Opleveringen van de software van de eSuite waren onder de maat. Bij elke nieuwe oplevering ontdekte ik steeds nieuwe bugs. Misschien dat ik te kritisch ben, dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf ontwikkelaar ben geweest. Maar ik vond het mijn taak om kritisch te zijn en de software niet goed te keuren. Ik ga namelijk niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit. Dat was binnen dit project niet echt gemakkelijk, maar ik sta wel achter mijn bevindingen en ook achter de keuze om uiteindelijk te stoppen.

Helaas heb ik niets kunnen opleveren, voor mijn gevoel is dat wel teleurstellend, maar ik weet dat ik er verder ook niets aan kan doen. Inmiddels al een paar gesprekken gehad met nieuwe opdrachtgevers, een aantal nieuwe uitdagingen staan voor de deur. En daar heb ik ontzettend vee zin in, meer daarover later.

december 12, 2016