Blog Single

Afvalkalender

Een probleem dat ik constateer bij veel gemeentelijke websites, is het niet goed integreren van content. Daar valt ook de afvalkalender onder. Echt jammer, de mogelijkheden voor een goede integratie zijn er. Bovendien verbeter je daarmee de online dienstverlening. En moeilijk is het niet, als je maar de juiste leverancier weet te vinden.

Hoe het niet moet

Bij gemeenten die met toptaken werken zie je vaak dat er een link is opgenomen naar een online afvalkalender. Het probleem is echter, dat de afvalkalender waar je op terecht komt een heel andere website is. Vaak kom je op een website van een bedrijf dat alle activiteiten voor de gemeente regelt rondom afvalinzameling. Dit is echter geen juiste oplossing, het is namelijk veel beter de afvalkalender volledig te integreren met je website. Bezoekers van je website krijgen dan niet het idee dat ze verkeerd zitten. Dit laatste probleem komt vaker voor dan je denkt.

Online afvalkalender, zo moet het niet

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Hoe het wel moet

Om je dienstverlening te vergroten is het verstandig om de online afvalkalender volledig te integreren met je website. Dit betekent dat de bezoeker van de website niet het idee krijgt dat hij/zij in een andere omgeving terecht komt. Besteed daarom aandacht aan een goede integratie. Zorg dat de vormgeving van een online afvalkalender gelijk is aan de vormgeving van de website. Daarmee geef je de bezoeker het vertrouwen dat hij/zij binnen de website blijft.

Online afvalkalender, zo moet het wel

Goede voorbeelden online afvalkalender

Het probleem is vaak dat de website door een andere leverancier is gebouwd dan de leverancier die de online afvalkalender levert. Dat mag echter geen excuus zijn. Er zijn voorbeelden waarbij wel een goede integratie is opgeleverd. Bekijk bijvoorbeeld de website van de gemeente Goes, www.goes.nl en de pagina afvalkalender.goes.nl. Beide omgevingen zijn door verschillende leveranciers gebouwd, de bezoeker merkt er echter niets van.

Naast het voorbeeld van de gemeente Goes geven we je hierbij een paar voorbeelden om het zelf eens uit te proberen:

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact met me op via gemeente@care.nl. Ik kom dan vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken. Bij bovenstaande gemeenten is de pagina met de data van afvalinzameling één van de meest bezochte pagina’s. Uit statistieken blijkt dat veel postcodes vaker worden ingevoerd, sommige maandelijks.

Kortom, het integreren van een goede online afvalkalender voegt enorm veel toe!

 

juni 06, 2017